SheLaunches

Ben je een tech student of PhD’er
en wil je misschien je eigen bedrijf starten?

MELD JE AAN VOOR SHELAUNCHES

Waarom SheLaunches?

Het startup-ecosysteem wordt helaas nog te veel gedomineerd door mannelijke startup-teams en investeerders. SheLaunches is een online programma waarin vrouwelijke PhD’ers in een afgesloten community aan de slag gaan met een business case. In 2021 heeft SheLaunches de Startup in Residence challenge ‘meer vrouwelijke tech-startups’ gewonnen.

Meer over SheLaunches

Het programma

De community bestaat uit PhD’ers, coaches, investeerders en overige stakeholders. De content bestaat uit e-learning-modules, bijhorend materiaal (presentaties, rapporten, artikelen) en specifieke tools. Deelnemers kunnen aan de slag met tools om een business model te ontwikkelen, zoals het lean canvas, de waardepropositie en de pitch.

Lees meer over het programma

SheLaunches

Aanmelden voor de pilot?

Wil je deelnemen aan SheLaunches?
Laat het ons weten en vul het formulier in.

SheLaunches is geïnitieerd door

Het team bestaat uit twee kernleden, Gilles Meijer (founder Golden Egg CheckScout in Science) en Marjo Nieuwenhuijse (founder Serious VR, Nieuwenhuijse Innovatie Advies). Marjo en Gilles hebben in het verleden de ‘Entrepreneurial Researcher Bootcamp’ opgezet en meer dan 10 edities georganiseerd, via de bootcamp en andere services meer dan 100 wetenschappers begeleid en dit heeft geleid tot meer dan 20 spin-offs.

SheLaunches wordt mede mogelijk gemaakt door