Wat ga je leren?

Waardepropositie

De meest kansrijke business ideeën bestaan uit concepten die een dringend probleem oplossen (of kansen biedt) voor een grote groep mensen. Wij leren je om nog niet te veel na te denken over de oplossing die jij nu in gedachten hebt, maar eerst onderzoek te doen naar eventuele andere oplossingen die misschien nog beter aansluiten op de behoeften van jouw potentiële klanten. Op deze manier verhoog je de kans op succes aanzienlijk!

Business Modelling

Het oplossen van een probleem is een goed begin, maar dit is enkel het begin van een business model. Wat is je verdienmodel, hoe bereik je potentiële klanten en wat voor partners heb je nodig? Business modeling helpt je met de juiste antwoorden op deze vragen.

Markt

Als je inzichtelijk hebt welk probleem jij voor je doelgroep oplost, gaan we achterhalen hoe groot die markt is. Dit doen we om een inschatting te kunnen maken over de potentie van jouw idee. Hoe groter de markt, hoe interessanter jouw concept wordt. Daarnaast leren wij je om altijd na te denken over de schaalbaarheid van jouw concept. Dit wil zeggen; met zo min mogelijk inspanning, een zo groot mogelijk bereik realiseren.

Intellectueel eigendom

Hoe bescherm je jouw oplossing? Wat is een patent, hoe kom je in aanmerking voor een patent en wat voor kosten kun je verwachten? Zonder een strategie te hebben rondom intellectueel eigendom is er geen houdbare business case.

Financieel

Het opstellen van een goed financieel plan blijkt een lastig onderdeel voor vele starters. Wij proberen op een zo laagdrempelig mogelijke manier de basis uit te leggen, zo dat jij meer inzicht krijgt in hoe jij je financiën in kan richten. Ga je jouw startup ‘bootstrappen’ of ga je ‘funding’ ophalen? We onderzoeken samen wat het best bij jou past.

Vrouwelijk ondernemerschap

Wat zijn de barrières van vrouwelijk ondernemerschap, welke vooroordelen zijn er? Hoe kan jij je sterktes en trends in jouw voordeel gebruiken in de markt? Diversiteit is belangrijk in een team, dus hoe kun je ervoor zorgen dat je je kansen vergroot? Met behulp van rolmodellen, ambassadeurs en onderzoek, geven wij je de tools om je als vrouwelijke oprichter staande te houden in een door mannen gedomineerd ecosysteem.

Meld je aan voor
SHELAUNCHES

aanmelden